PRP - Terapia estetică de regenerare prin plasma bogată in trombocite

Terapia cu plasma bogata in trombocite (PRP - platelet rich plasma), alintata de celebritati ca "terapia vampir", ajuta pielea sa profite din plin de resursele reparatoare prezente din belsug in propriul sange.

Trombocitele sunt celule reparatoare prezente in sange, fiind responsabile de rezolvarea rapida a leziunilor care afecteaza peretele vaselor sanguine. Atunci cand un vas de sange este intepat sau taiat trombocitele se aglomereaza rapid la locul leziunii formand in cateva minute un cheag de sange. Rolul imediat al acestuia este sa astupe orificiul prin care se pierde sange.

Cercetari aprofundate au aratat insa ca trombocitele din cheag sunt raspunzatoare si de declansarea procesului reparator al peretelui lezat prin eliberarea la locul leziunii a unor factori de crestere activatori ai celulelor producatoare de colagen si elastina. Aceste fibre dau rezistenta peretelui vascular care astfel se regenereaza in cateva zile, insa aceleasi fibre de colagen si elastina dau textura placuta rezistenta dar elastica a pielii tinere.

Din acest motiv cercetatorii au propus folosirea trombocitelor pentru declansarea regenerarii fibrelor imbatranite din piele, prin separare din sange si injectare cu seringa la nivelul ridurilor. Totul este foarte natural si logic, asigurand o improspatare naturala a pielii fara interventii artificiale. Datorita factorilor naturali declansatori ai productiei de colagen si elastina din surse proprii, pielea injectata cu plasma bogata in trombocite (PRP) devine in timp din nou ferma si elastica, fara interventii artificiale.

In ani de studii si experienta Clinica Dr. Alecu a adus doua imbunatatiri speciale acestei tehnici: prima consta in modificarea tehnicii de selectie a trombocitelor din sangele recoltat in asa fel incat sa nu fie nevoie deloc de chimicale straine organismului, plasma concentrata in trombocite obtinandu-se steril si natural si fiind verificata cu aparatul special pentru numarat trombocitele.

A doua imbunatatire spectaculoasa a tehnicii PRP in Clinica Dr. Alecu este modul de introducere in piele a trombocitelor. In loc de injectii administrate la intervale de cativa milimetri sau chiar centimetri si la adancime necontrolabila prin intepare succesiva, noi aplicam in mod uniform si la adancime controlata plasma concentrata cu ajutorul aparatului derma-pen, despre care poti citi aici: Derma-pen - Terapia de regenerare prin microperforații

Avantajele aplicarii plasmei prin microneedling cu derma-pen constau atat in amplificarea regenerarii prin declansarea reactiei reparatorii locale datorata microperforatiilor, cat si obtinerii unui strat uniform de trombocite active exact acolo unde e nevoie de ele, la adancime exacta in micile perforatii in care au posibilitatea sa declanseze o regenerare eficienta.

Profita de combinatia unica de terapii regenerative naturale urmarind promotiile pe pagina noastra de facebook si programeaza-te din timp.

Citeste si HIFU | Derma-pen