Derma-pen - Terapia estetică de regenerare prin microperforații

Resursele regeneratoare proprii ale organismului sunt surprinzatoare iar folosirea lor in medicina estetica este o alternativa fireasca fata de folosirea diferitelor chimicale cu efect artificial.

O tehnica medicala estetica ce suprinde prin logica si naturalete este asa numita "microneedling", sau in romaneste "microperforatii", obtinute cu ajutorul aparatelor tip "derma-pen".

Aparatul produce milioane de mici canale in piele cu o adancime controlata prin intepaturi ultrarapide nedureroase obtinute printr-o miscare vibratorie a unui cap mobil dotat cu ace foarte subtiri.

Organismul percepe aceste mici perforatii invizibile ca pe o deteriorare accidentala a pielii si isi declanseaza in mod logic si natural mecanismele reparatorii, exact ca atunci cand ne intepam sau ne taiem. Mai exact activeaza celulele producatoare de fibre de colagen si elastina, fibre raspunzatoare de rezistenta si elasticitatea pielii. 

Acelasi fenomen se intampla cand ne taiem sau ne julim si organismul produce o cicatrice facuta din piele noua. Diferenta frumoasa consta in faptul ca in cazul microperforatiilor se produc milioane de cicatrici de colagen si elastina de cativa microni, invizibile, care asigura o regenerare uniforma, netezind ridurile si cicatricile inestetice ramase dupa acnee sau varicela.

Procedura in forma optimizata de Clinica Dr. Alecu nu este dureroasa si nu necesita anestezie datorita imbunatatirii tehnicii originale dupa ani de studii si experienta si datorita rabdarii in executie.

Durata depinde de suprafata tratata si de raspunsul imediat al pielii si variaza intre 30-90 de minute. 

Inainte de tratament este bine sa eviti folosirea medicamentelor antiinflamatoare pentru ca ele pot reduce raspunsul reparator. E preferabil sa vii nemachiata. Dupa tratament poti avea fata rosie ca dupa plaja timp de 1-2 ore. In ziua respectiva poti sa iti simti pielea usor iritata si uscata dar vei primi de la noi apa ozonizata proaspata pe care sa o aplici oricat de des pentru diminuarea senzatiei.

Procedura se poate repeta de cate ori este nevoie in functie de raspunsul regenerator individual si de starea initiala a pielii, la intervale de 2-3-6-12 luni.

O particularitate a folosirii procedurii derma-pen in Clinica Dr. Alecu este combinarea ei cu tehnica PRP (plasma bogata in trombocite), cunoscuta si ca "terapia vampir", printr-o tehnica speciala pusa la punct de noi pe parcursul anilor de experienta, care ii amplifica eficacitatea si despre care poti citi aici: PRP - Terapia de regenerare prin plasma bogata in trombocite

Urmareste promotiile pe pagina noastra de facebook si programeaza-te din timp.

Citeste si HIFUPRP