Cauzele emoționale ale bolilor

Este un lucru cunoscut că peste 90% din cauzele reale ale bolilor au origine emoțională, prin prezența unei reacții la stress inadecvate care poate fi memorată la nivel celular și exprimată pe tot restul vieții, cu posibilitatea de a fi transmisă chiar și urmașilor, emoție captivă.

De cele mai multe ori, mai ales când un organism răspunde insuficient la diferite tipuri de tratamente recomandate corect, este vorba de un blocaj emoțional (sau mai multe) care persistă în subconștient și duce la persistența suferinței fizice.

Acest transfer al informației despre suferință de la nivel emoțional la nivelul corpului este responsabil de apariția bolilor psihosomatice la nivelul diferitelor organe.

Cuvântul "psiho-somatic" definește originea emoțională a acestor tipuri de boli iar medicina psihosomatică cuprinde tehnici speciale de identificare și eliberare a blocajelor emoționale cauzatoare de boală fizică. Prin identificarea și depășirea cu ajutorul medicului a acestor blocaje, organismul va începe să răspundă la tratamente pe care le ignora până acum.

Boli precum oboseală cronică, fibromialgie, hipertensiunea arterială, astm bronșic, alergii, migrene, boli articulare, diabet, boli autoimune, dar și multe altele, sunt recunoscute de organizațiile medicale ca având o importantă componentă psihosomatică, care dacă nu este gestionată corespunzător la timp poate sta în calea vindecării sau duce la agravare progresivă a bolii.

Dacă te recunoști într-o situație asemănătoare e posibil să ai nevoie de o Consultație de medicină psihosomatică la Dr. Mariana Alecu, medic cu experiență în identificarea și eliberarea cauzelor emoționale ale bolilor.

Consultația cuprinde o discuție foarte detaliată și dirijată de către medic, individualizată și adaptată pe parcurs în funcție de configurația emoțională și organele afectate, și în funcție de necesități examinarea fizică a pacientului, studierea dosarului medical și ulterior solicitarea de investigații medicale. Este un proces laborios care necesită multă atenție și implicare și care de obicei se desfășoară în mai multe sedințe.

Dacă vrei sa afli mai multe detalii despre principiile și posibilitățile medicinei psihosomatice urmărește aici seria de emisiuni despre cauzele emoționale ale bolilor susținute de Dr. Mariana Alecu la Radio Târgu-Mureș.