Osteopatia

“Mă doare spatele!”

Este o afirmație pe care o poți auzi mereu în jurul tău și poate o rostești și tu destul de des.

Oamenii stau mult la birou, concentrați și cu mușchii gâtului tensionați, la calculator, sau cu capul aplecat asupra telefonului mobil, poate și tu chiar faci asta acum citind.

De multe ori duci o geantă sau poșetă care te face să stai strâmb trăgându-te într-o parte, uită-te în oglindă! Uneori te chinuie și pantofii prea înalți sau prea strâmți.

Din cauza asta în timp apar mici deplasări ale oaselor si articulațiilor prin care corpul încearcă să se adapteze la pozițiile forțate.

Aceste deplasări pot ajunge să apese pe rădăcini ale nervilor sau chiar pe măduva spinării, sau să forțeze inserții ale mușchilor, ba chiar pot să influențeze și activitatea organelor interne sau să producă dureri de cap sau amețeli, alterând profund și complex starea de bine.

Chiar dacă prin masaj, ozonoterapie, fizioterapie sau tratament homeopatic sau medicamentos se pot ameliora semnificativ simptomele, singura rezolvare a cauzei mecanice fără operație este osteopatia.

Osteopatia este o știință medicală a căror practică este permisă doar  absolvenților de medicină/kinetoterapie, bazată pe diagnosticarea și tratamentul tulburărilor patologice ale organelor și biomecanicii corpului  prin tehnici manuale blânde dar foarte eficiente.

Terapeutul osteopat acționează manual asupra structurilor coloanei vertebrale, coastelor, membrelor, bazinului, articulațiilor, aparatului musculo-ligamentar, asupra organelor interne cu scopul de a corecta disfuncțiile identificate din respectivele structuri și de a restabili mobilitatea, poziția și raporturile anatomice.

Dacă ai una din următoarele probleme e posibil ca rezolvarea lor să fie prin osteopatie:

  • dureri lombare, cu sau fără extindere la nivelul membrelor inferioare
  • hernie de disc
  • deformări ale coloanei vertebrale
  • dureri ale articulaţiilor membrelor, umerilor, coatelor, genunchilor, şoldurilor, piciorului, gleznei, mâinii
  • dureri de cap, cefalee/migrene
  • amețeli
  • dificultăţi de concentrare
  • accidente sportive sau căderi

Prin diagnosticul biomecanic holistic, kinetoterapeutul osteopat îți poate identifica toate problemele din această categorie, aplicând tehnici de corecție pentru fiecare în parte, în ședințe succesive, cu o dinamică personalizată.

În acest fel corpul tău își reia postura și dinamica normală iar tu te simți eliberat, ușor și firesc.

Pentru diagnostic și tratament osteopat poți veni la Clinica Dr. Alecu, prin programare la 0751540854