Ozonoterapia

Pe scurt:

Infiltrațiile cu ozon se fac sub piele în regiunile dureroase, în diferite probleme articulare sau reumatice, dureri de spate, spondiloză, hernie de disc, etc.
Ozonul injectat reduce durerea și activează procesele regenerative locale.
Totul începe cu o consultație medicală pentru care te poți programa și apoi se continuă cu ședințe de tratament făcute la 2-3 zile de asistente medicale cu experiență și pasiune
Te poți aștepta la ameliorări imediate dar pentru stabilizare pot fi necesare 15 ședințe și uneori chiar mai mult.
Injectarea nu este dureroasă însă poți simți o sensibilitate în momentul în care ozonul pătrunde în țesuturi și activează celulele.

Citește mai departe pentru detalii:

Ozonoterapia a fost introdusă în Târgu-Mureș prima oară de Dr. Adrian Alecu, în aprilie 2012. De atunci mii de oameni au fost ajutați de diferitele tipuri de terapii cu ozon, combinate cu tratament homeopatic, alopatic sau alte terapii holistice, complementare.

Ozonul este un gaz a cărei moleculă este formată din 3 atomi de oxigen (O3) spre deosebire de oxigenul din aer a cărui moleculă are 2 atomi (O2). Prin aceasta ozonul este o formă foarte activă de oxigen, fiind produsă cu ajutorul unei aparaturi speciale, de nivel medical. Ozonul generat este folosit imediat și are proprietăți antiinflamatoare, reduce sensibilitatea la durere, activează microcirculația, activează procesele regenerative proprii ale organismului.

Pentru durerile articulare, dureri de spate, afecțiuni ale coloanei vertebrale cervicale, dorsale, lombare, spondiloză, hernie de disc, lombosciatică, periartrită scapulohumerală, gonartroză, dar și pentru alte probleme de tip reumatic, cea mai frecventă și la îndemână formă de ozonoterapie este inflltrația subcutanată cu ozon. Aceasta constă în injectarea sub piele și uneori în musculatură a unei mici cantități de amestec ozon+oxigen în proporție controlată. Ozonul este încărcat în seringă, iar datorită faptului că este un gaz poți avea senzația că seringa este goală. Mirosul specific însă ne ajută să ne amintim însă că ea este plină cu ozon.

Injectarea sub piele în regiuni specifice se face prin ace extrem de mici și de subțiri, cele mai fine de pe piață, iar regiunea tratată este răcită cu ajutorul unor tampoane îmbibate într-un spray special, folosit și de sportivi, în așa fel încăt tu să nu simți înțepăturile. Ozonul ajuns sub piele penetrează singur în țesuturi și activează în profunzime activitatea de regenerare. În momentul dispersiei ozonului în țesuturi poți avea o senzație locală de căldură, apăsare care pot persista minute și uneori ușoară usturime care trece în câteva secunde. Sunt necesare multiple injectări în regiunea tratată pentru a fi îmbibată uniform în ozon și uneori se tratează și în regiuni aflate la distanță, acestea având proprietăți reflexogene (puncte trigger sau puncte de acupunctură) sau în regiuni adiacente regiunii dureroase, acestea având influență mecanică reciprocă.

Numărul de ședințe de tratament precum și ritmul și regiunile care necesită administrarea ozonului sunt decise de către medici specializați în urma unei consultații medicale. Pentru a asigura un răspuns stabil și sustenabil al organismului te poți aștepta la o indicație aproximativă de 15 ședințe, cu o frecvență de 2-3 pe săptămână, însă în situații mai severe sunt posibile și tratamente zilnice. Aceste protocoale asigură rata cea mai mare de succes prin răspuns favorabil al organismului..

Administrarea ozonului se face de către asistente medicale cu pregătire avansată și cu experiență de mii de tratamente efectuate, de care suntem mândri la Clinica Dr. Alecu. Ele nu doar administrează injectabil ozonul ci și evaluează evoluția la fiecare ședință prin întrebări țintite și au abilitatea de a decide pe parcurs diferite ajustări ale schemei de tratament, de aceea te susținem să le acorzi toată încrederea și să le oferi infomațiile cât mai clare despre cum te simți.

Deși de multe ori ameliorările apar imediat după prima ședință de tratament, ocazional este posibil un fenomen de răscolire după primele ședințe, urmat de reameliorare, la fel ca și la fizioterapie, terapia Bowen și alte terapii bazate pe răspunsul organismului. Acest fenomen se prezintă ca o reactivare temporară a simptomelor sau reapariția unor simptome mai vechi, ca răspuns al organismului la tratament, și poate dura câteva ore sau 1-2 zile. Acest răspuns reflectă activarea proceselor regenerative și este considerat o reacție favorabilă. Este important să nu întrerupi tratamentul în această etapă și să anunți asistenta medicală. 

Ședințelor de tratament prin ozonoterapie pot fi reluate oricând la nevoie, dacă ți s-au reactivat simptomele în urma unor eforturi sau suprasolicitări. Dacă simptomele sunt identice cu cele de la primele ședințe te poți programa direct la tratament și asistentele vor decide câte ședințe sunt necesare pentru această reactivare. Dacă este vorba de alte regiuni afectate este mai bine să te programezi din nou la o consultație.

Datorită activării mecanismelor de vindecare ale organismului, ozonoterapia se poate face în paralel cu alte tipuri de tratamente, cum ar fi osteopatia, terapia Bowen, tratamente medicamentoase, homeopatie, acupunctură, masaj, bioenergie, terapie cuantică. Teoretic se poate face și în paralel cu fizioterapia însă ședințele de ozonoterapie nu ar trebui făcute în aceeași zi cu procedurile de fizioterapie ci în zile alternative sau ozonul să fie administrat după ședința de fizioterapie, nu înainte.

Dacă ești curios de prețurile consultațiilor și ședințelor de tratament prin ozonoterapie poți găsi detalii aici