Ce vârstă are corpul tău?

Ce este mai greu, 1 kg de puf sau 1 kg de plumb?
Tu ce preferi, să ai 50 kg de mușchi sau 50 kg de grăsime?
Vino să afli gratuit compoziția și vârsta corpului tău la Clinica Dr. Alecu!

În perioada 6-9 noiembrie 2018 ai șansa să afli gratuit care este vârsta corpului tău și care îți sunt proporțiile de grăsime, mușchi, oase, apă și să vezi dacă ai ceva de făcut în sensul ăsta pentru sănătatea ta. Pentru programare te invităm să ne suni la clinică pe 0751540854 între orele 9-15.

Cântărirea computerizată prin bioimpedanță este un instrument de investigație important în nutriție. Aceasta aproximează compoziția corpului: proporțiile de grăsime, mușchi, oase și apă. Valoarea ideală a măsurătorilor depinde de înălțime, sex și vârstă.

Graficul procentului de grăsime arată unde te afli față de situația ideală, conținutul de grăsime al corpului și cantitatea de grăsime pe care trebuie să o elimini pentru o sănătate optimă.

Graficul conținutului de grăsime viscerală este foarte important, valoarea acesteia fiind direct proporțională cu cantitatea de grăsime pe care o ai în interiorul abdomenului, cu rol important în determinarea riscului de boli cardiovasculare. Cu cât graficul măsurătorii tale este mai departe de nivelul 1, cu atât riscul tău cardiovascular pentru prezent sau viitor este mai mare.

Măsurarea greutății corporale și a Indicelui de Masa Corporală (IMC)  te încadrează în grupa subponderală, normo sau supraponderală, inclusiv obezitate.

Procentele de masă musculară și de grăsime din corp sunt invers proporționale iar pe măsură ce cantitatea de grăsime se reduce în cursul procesului de slăbire, cantitatea de mușchi trebuie să crească dacă respecți planul nutrițional indicat de medicul nostru. Deci dacă slăbești câteva kilograme de grăsime îți poţi reduce riscul cardiovascular.

Procentul de masă hidrică reprezintă apa intrată în celule, cu importanță în funcționarea acestora. Rezultatul este influențat de cantitatea de grăsime acumulată.

Vârsta metabolică arată vârsta pe care o simte organismul tău în momentul actual. Uneori poate fi aceeași cu vârsta cronologică, alteori mai mare, sau, ideal, mai mică decât aceasta, în funcție de procentul de grăsime din corp.

 

Dr. Mariana Alecu

Despre noi

Tarife

Echipa

Chestionar de satisfacție

Indicații detaliate de orientare

Ne găsești aici:

Telefon: +40751540854

Str. Dr. C. Ciugudeanu nr. 2

Târgu-Mureș

Harta
Clic pe imagine pentru harta