Coronavirus

Actualizat 2.11.2021

Raspundem solicitarilor de a recomanda o atitudine preventiva si adjuvanta legat de infectia cu coronavirus si considerente legate de vaccinare.

Legat de vaccinare subliniem de la inceput ca este o decizie care apartine fiecarei persoane si trebuie luata de fiecare cantarind beneficiile si riscurile, care se pot gasi pe site-urile oficialitatilor din domeniul sanatatii. Va incurajam sa va informati personal si sa decideti pe cont propriu, urmărind atât recomandările autorităților cât și propria evaluare a situației personale.

Indiferent daca ati decis sa va vaccinati sau nu, recomandarile de mai jos va pot fi de folos, pentru simptome ale virozei sau pentru simptome dupa vaccinare, conform specificatiilor de la fiecare rubrica. Pentru cei care se vaccinează poate fi utilă administrarea de Thuya CH 15 sau CH 30, cate 5 granule sub limbă imediat după fiecare doză de vaccin și apoi în următoarele 2 dimineți. Acest tip de abordare s-a dovedit util pe parcursul zecilor de ani în prevenirea unor complicații pe termen lung prin hiperreactivitate după difeite vaccinuri.

Toate recomandarile oficiale privind igiena, izolarea, dezinfectia si toate celelalte trebuie respectate. Propunerile de mai jos nu inlocuiesc consultatia medicala sau tratamentul medicamentos recomandat de specialist, insa experienta arata ca poate fi de ajutor in paralel cu alte masuri. In general recomandarile de mai jos se adreseaza celor familiarizati cu homeopatia si cu modul de administrare a medicamentelor homeopatice, mai ales medicilor cu competenta in homeopatie si cursantilor de la cursurile de homeopatie.

Aceasta lista a fost elaborata pe baza informatiilor primite pana in prezent legat de principalele simptome ale bolii in cele cateva variante evolutive mai frecvente. De fiecare data cand vor apare noi informatii vom actualiza aceasta lista. De asemena in masura timpului vom detalia, completa si rearanja informatiile.

Recomandam administrarea preventiva de Oscillococcinum in paralel cu oricare alt medicament, conform indicatiilor de mai jos. Cand sunt suprapuse mai multe tablouri simptomatice se pot asocia mai multe medicamente homeopatice. Granulele se administreaza sublingual, preferabil pe nemancate. Dozele uzuale sunt de 3 ori pe zi câte 5 granule dar se pot administra sși mai des în caz de intensitate marcata a simtomelor, chiar si din ora în oră în stări supraacute. Aceste doze se refera la granulele produse de Boiron sau Plantextrakt. Pentru granule mai mici de la alte laboratoare se vor lua proportional mai multe, astfel incat sa aiba un volum aproximativ egal. În cazul produselor homeopatice sub formă de picaturi se vor lua 5 picături în loc de 5 granule.

De asemenea recomandăm administrarea zilnică a suplimentelor de Vitamina D3 în doză de 4000-5000 UI pe zi cu o țintă a nivelului sanguin al acestei vitamine de minim 60 ng/ml (μg/L). Este necesară efectuarea acestei analize (25-OH vitamina D3) după aproximativ 3 luni de administrare zilnică pentru a estima nivelul atins și necesitatea reducerii dozei. Marea majoritate a românilor au nivele foarte reduse ale acestei vitamine în sânge (10-20 ng/ml), necesitând suplimentare. Nu am întâlnit niciun caz (din sute testate) în care nivelul să fie mai mare de 40 ng/ml fără administrare de suplimente. Rolul vitaminei D3 este de a regla reactivitatea sistemului imunitar în așa fel încât să nu fie nici prea slabă (imunodeficiență), nici exagerată (ca în bolile autoimune)

Clinica Dr. Alecu

---------

Oscillococcinum - doza pe care noi o recomandăm pentru o administrare este de 2 capacele deodată (aproximativ 1/4-1/3 din flacon, nu flaconul întreg)

  • preventiv, de 1-2 ori pe saptamana la cei cu expunere redusa, izolati la domiciliu,
  • odată pe zi la cei expusi, activi (personal medical, vanzatori, orice persoana care se expune la multimi, etc). S
  • de 3 ori pe zi înprezenta oricaror simtome de raceală sau viroză, cu prima doza administrata cat mai repede posibil. 

Aconitum CH30 debut cu febra brusca inalta, mai ales seara, sau atac de panica cu frica de moarte, palpitatii, din sfert in sfert de ora in criza, sau 3x5 granule primele 2 zile de febra

Arnica CH15 dureri musculare, senzatie ca si cum ar fi batut, 3x5 granule pe zi sau mai des in stari grave. Este valabil si pentru durerile musculare de dupa vaccinare

Arsenicum Album CH15 - absența gustului sau mirosului, dureri in gat cu caracter de arsură, dorință de lichide calde consumate cu înghițituri mici, friguri, febră, posibil diaree, greturi, indigestii, anxietate uneori pana la frica de moarte, tendinte paranoide

  • Smecta, se va asocia in caz diaree 3x1 plic pe zi.

Bryonia CH15 - absența gustului sau mirosului, febră, dorințăde lichide consumate în cantități mari deodată, tuse seaca, posibil senzatie de lipsa de aer agravate la miscare sau efort

Belladonna CH 15 - absența gustului sau mirosului, faringe congestionat, roșu intens, dureri de gât sau de cap cu caracter pulsant, eventual intoleranță față de lumină și zgomote. Este valabil si pentru cefaleea si febra de dupa vaccinare.

Phosphorus CH 15 - stare de slăbiciune, tuse productivă cu expectorație galbuie sau cu urme de sange, posibil epistaxis, lipsa gustului si mirosului, sete pentru cantitati mari de apa, posibile scaune moi

Phosphoricum Acidum CH15 - stare letargica intensă, lipsa de putere, lipsa de interes pentru orice activitate, stare depresivă, inapetență 

China Oficinalis CH15 - tuse sufocanta declansata la vorbit, inspiratie, miscare, senzatie de lipsa de aer cu senzatie de apasare pe piept, durere intre omoplati, expectoratie cu sange, anxietate, iritabilitate, slabiciune intensa, stare de deprimare cu iritabilitate, inapetență, diaree nedureroasa epuizanta, greturi

Cactus CH9 sau CH15 - senzatie de constrictie toracica, senzatie de strangere in piept cu lipsa de aer, 5 granule la 1-2-3 ore in functie de severitate.

Staphisagria CH15 - corespunde starii de acceptare a unei situatii aparent abuzive, unde e cazul de izolare la domicilii pe perioada indelungata, cate 5 granule pe zi sau mai des la nevoie.

Stannum Metallicum CH9 sau CH15 - pentru senzatia de respiratie foarte dificila, lipsa de putere si slabiciune chiar si pentru efortul de a respira.

Antimonium Tartaricum CH15 - corespunzator respiratiei foarte dificile datorata incarcarii alveolelor pulmonare, atunci cand se aude prezenta secretiilor abundente in plamani. Stare de epuizare, plaman incarcat, din care se aud zgomote in timpul respiratiei (raluri sibilante, ronflante, buloase).

Pulsatilla CH 15 - absența gustului sau mirosului, absența setei, anxietate cu dorință de companie, eventual tuse productivă, simptomatologie mai ușoară

Parragrippe sau Influcid - pentru posibilele simptome aparute dupa vaccinare (cefalee, dureri musculare sau articulare, febra, adenopatii, daca nu gasiti Arnica CH 15 sau Belladonna CH 15 separat asa cum am mentionat mai sus. Se va mesteca cate un drajeu din ora in ora pana la ameliorare, continuand apoi mai rar (la 2-3-4-6 ore) pana la disparitia simptomelor.