Osteopatia si studiile superioare in medicina

Recent introdusă și în Târgu-Mureș, osteopatia este o terapie centrată pe structura corpului, in principiu coloana vertebrala. Fiind o tehnică manuală care abordează corpul uman în globalitatea sa, cu efecte asupra sistemului musculoscheletal dar și a organelor interne, osteopatia activează mecanismele neuromusculare, neurovasculare și neuroendocrine ajutând la ameliorarea bolilor și revenirea la echilibru a sănătății.

O ședință de tratament începe prin identificarea vertebrelor deplasate, apoi terapeutul aplică presiune pe puncte cheie și dintr-o miscare de impuls nedureroasă vertebra revine in poziția ei anatomică corectă. Osteopatia este principalul tratament cauzal in durerile lombare, toracice sau cervicale, putând fi combinată cu ozonoterapiakinetoterapia, homeopatia sau tratamente medicamentoase. Rezultatele pot fi impresionante în herniile de disc, lumbago, sciatica, cervicalgii, spondiloză, radiculopatii, probleme ale aparatului locomotor și multe altele.

La consultul inițial osteopatul îți pune intrebări despre starea de sănătate și istoricul bolilor. îți parcurge investigațiile imagistice, radiografii, RMN și te examinează fizic. Dacă osteopatia se consideră indicată pentru problemele tale ți se va stabili un plan de tratament individualizat.

Este important sa alegi un terapeut osteopat cu studii superioare de fiziokinetoterapie sau medicină, aceasta terapie necesitând o buna cunoaștere a anatomiei umane. Nu îți recomandăm apelarea la terapeuții fără studii medicale, deoarece eficacitatea manevrelor in acest caz este discutabilă, putând crea mai multe probleme, deplasări incorecte sau chiar agravarea patologiei.  

In general schema de tratament osteopat cuprinde in medie 4 sedințe în cazurile acute și 10 in cele cronice, dar numărul de sedințe necesare diferă la fiecare pacient in parte, organismul reacționând diferit de la un pacient la altul.

La Clinica Dr. Alecu sedințele de osteopatie îți sunt oferite de fiziokinetoterapeut osteopat Dragos Man iar programările se pot face la recepția clinicii la numărul cunoscut, 0751540854.