Promisiunea de anul nou

 

În anul care urmează voi slăbi 100 de kilograme!

 

Se apropie finalul anului și urmează să îți cauți modalitatea de a petrece noaptea de revelion. Aproape sigur după ce vei ciocni un pahar de șampanie la limita dintre ani va urma să îți faci așa-numita Promisiune de Anul Nou.

Promisiunile de Anul Nou au devenit un bun obicei de a face bilanțul anului trecut și de a stabili obiective pentru următorul. Din păcate, până în februarie, aproximativ 80% dintre cei care își propun ceva de anul nou tind să se îndepărteze de propria promisiune. Se pare că angajamentele pentru schimbări profunde sunt destul de greu de respectat. Așa că, dacă majoritatea oamenilor nu le pot respecta măcar câteva săptămâni, este foarte posibil să fie ceva în neregulă cu întregul proces.

Studiile arată că de cele mai multe ori afirmațiile sunt fie prea vagi pentru a fi utile, fie prea drastice și de aceea greu de realizat, așa că nu te motivează deloc. Ba chiar se întâmplă de multe ori ca promisiunea să conțină o atitudine de înverșunare, care îi va da o conotație emoțională negativă și îi scade șansele de menținere. Dacă vrei să ajungi să realizezi ceea ce îți propui în primul rând ai nevoie de o afirmație clară, măsurabilă, rezonabilă, favorabilă ție și încadrabilă în timp, care să fie asociată unei emoții pozitive, de exemplu eliberarea.

În al doilea rând, deși este important ca afirmația să fie corectă, mai trebuie să o și respecți. O modalitate interesantă pentru a reuși este să îți dai un avans de timp, adică să nu mai aștepți și să începi să-ți exersezi viitoarea Promisiune de Anul Nou chiar acum.

Vrei ca începând de anul viitor să scapi de kilogramele în plus?

Iată de ce e mai bine să începi acum și să nu mai aștepți:

 1. După mesele multe, complexe și abundente din vacanța de sărbători îți va fi mult mai greu să treci la un stil de alimentație echilibrat pe care să poți să îl și susții pe termen lung
 2. Luna ianuarie va începe cu multe lucruri de făcut, rapoarte, impozite, bilanțuri sau tot felul de alte lucruri legate de profesie sau de casă. E un fond destul de solicitant pe lângă care nu îți va sta mintea să te ocupi de o alimentație controlată.
 3. Dacă datorită acestor dificultăți vei observa că nu reușești să implementezi ce ți-ai propus există mari șanse ca amânarea să nu fie pe termen scurt ci să îți resetezi noul start pentru următorul an nou.
 4. Dacă începi de acum vei avea un avantaj de timp, ai vreme să te familiarizezi treptat cu noile obiceiuri și noul stil de viață. În plus poți ca până la revelion să dai deja jos câteva kilograme bune iar admirația celor care te vor vedea te va motiva să continui, ceea ce constituie o promisiune față de tine mult mai ușor de ținut.

 

Pentru a avea un start ușor, aruncă o privire pe recomandările mele despre cum poți scăpa rapid de kilogramele în plus.

Pentru că nu sunt de acord cu înfometarea, am inclus cele mai bune sfaturi pentru tine pentru o scădere sănătoasă și sustenabilă în greutate. Dacă te obișnuiești cu ele pe termen lung vei avea un stil de viață sănătos și nu vei risca să pui la loc kilogramele.

Concret, ce poți face de azi, pentru a scăpa de kilogramele prea multe:

 1. Nu merge la supermarket la ora amiezii sau când îți este foame
 2. Folosește farfurii mai mici
 3. Nu păstra alimente tentante în jurul tău
 4. Asumă-ți trei mese pe zi peste care să nu sari. Dacă sari peste o masă vei consuma prea mult la următoarea.
 5. Ia micul dejun la maxim o oră după trezire
 6. Include întotdeauna o sursă bună de proteine ​​la fiecare masă
 7. Redu cantitățile de amidon pe care le consumi
 8. Exclude băuturile dulci și înlocuiește-le cu apă sau ceaiuri neîndulcite
 9. Consumă 30 ml de lichid pe zi pentru fiecare kilogram din greutatea ta, primul pahar la trezire
 10. Mănâncă lent și savurează aromele
 11. Poți începe prânzul sau cina cu o salată
 12. Ascultă-ți corpul – îți este foame sau doar poftă? Mâncăm pentru a trăi, nu trăim pentru a mânca
 13. Respectă-ți orele de somn
 14. Fă mișcare în fiecare zi într-un mod care să îți facă plăcere, fără oboseală sau forțare
 15. Dacă ți se face foame între mese nu te grăbi la covrig sau patiserie, mai bine ronțăie alune, nuci sau alte semințe asemănătoare, câte îți încap în palmă și apoi bea o cană bună de apă
 16. Pentru rezultate și viteză optimă în obținerea greutății dorite îți stau la dispoziție cu planul nutrițional personalizat strict pentru tine și susținere personală 1 la 1 timp de 3 luni prin metoda germană Metabolic Balance, fără medicamente sau suplimente.

  Urmând cu mine acest program personalizat pentru slăbire ai condițiile să îți elaborezi promisiunea pe baza unui obiectiv elaborat corect: vei ști clar ce vrei să obții, vei stabili exact kilogramele de care vrei să scapi, te voi ajuta să îți clarifici la ce îți folosește și ce semnificație are pentru tine această transformare și ne vom încadra într-o perioadă clară de timp.

 

Eliberare fericită!

Dr. Mariana Alecu