Corp-minte-suflet

De corp se ocupă aproape toată medicina. O mai mică parte mai acordă atenție minții. Iar de suflet... Organizația Mondială a Sănătății a propus în 1946 definiția stării de sănătate: „Sănătatea este o stare pe deplin favorabilă atât fizic, mental cât și social, și nu doar absența bolilor sau a infirmităților”.

Clinica Dr. Alecu acordă în mod echilibrat atenție tuturor acestor componente prin abordarea profundă, integrativă și prin evaluarea și corectarea armoniei dintre corp-minte-suflet ca un tot inseparabil.

 

Medicină psihosomatică - Dr. Mariana Alecu

Este un lucru cunoscut că peste 90% din cauzele reale ale bolilor au origine psiho-emoțională, prin prezența unei reacții la stress inadecvate care poate fi memorată la nivel celular și exprimată pe tot restul vieții, cu posibilitatea de a fi transmisă chiar și urmașilor.
Citește mai mult...

 

Psihoastrologie - Raluca Sandru Sarca

Psihoastrologia a luat naștere prin corelarea a doua științe, psihologia și astrologia, oferindu-ne o viziune holistică asupra ființei umane. Înțelegerea corectă atât a psihicului uman cat și a energiei cosmosului și a modului in care se intersectează, ne oferă un puternic instrument în descoperirea structurii energiei vieții, de care ne putem folosi în evoluția noastră materială și spirituală.
Citește mai mult...

 

Vindecare prin autocunoaștere - Ioana Dîmbean

Vindecarea autentică implică înțelegerea, acceptarea, adaptarea și explorarea posibilităților pe care le oferă viața.
Citește mai mult...

 

Vreau să mă cunoscIoana Dîmbean

Viața devine mai ușoară când îți trăiești adevăratul design! Acest design despre care vorbesc, îți arată care sunt valorile pe care te poți baza în mod intuitiv și care sunt cele pe care ai nevoie să le înveți prin experiențe, care este dinamica în raport cu cei dragi, compatibilitatea cu omul iubit, dar și cum accesezi prosperitatea, misiunea vieții tale și cum îți menții sănătatea.
Citește mai mult...

 

Dezvoltare personală - Ioana Dîmbean

Consilierea pentru dozvoltare personală vine în întâmpinarea ideilor tale despre viață și te ajută să vezi că există soluții la orice frământare ai avea.
Citește mai mult...

 

Terapii pentru eliberarea stresului - Ioana Dîmbean

Dacă ai o viață agitată, te miști în medii stresante și ești înconjurat de persoane care îți alimentează stresul și agitația, atunci, este nevoie să iei atitudine, nu aștepta și nu amâna.
Citește mai mult...

 

Yoga - Ioana Dîmbean

Pe scurt aș descrie yoga ca fiind manualul de folosire al omului în viața sa pe pământ.

Cele 8 ramuri pe care este construită tehnica yoga ne oferă modele despre cum să fim, să percepem, să ne unim corpul cu mintea și sufletul într-o exprimare armonioasă în ceea ce numim a fi viața noastră.
Citește mai mult...

 

Ayurveda - Ioana Dîmbean

Disciplina indiană a sănătății, care te va ajuta să descoperi cărei tipologii/ dosha aparții și să-ți pliezi întreaga existență pe nevoile specifice acesteia.

Descoperă prin ayurveda ce tip de alimentație ți se potrivește, reglează -ți ritmul circadian și trăiește conform valorilor și atributelor specifice doshei tale.

 

Emotional Freedom Techniques (EFT) - Dr. Adrian Alecu

Cunoscută și sub denumirea de ”tapping”, metoda EFT cuprinde modalități de eliberare emoțională prin atingerea unor puncte specifice de pe corp corespunzătoare unor puncte de acupunctură (fără ace), în timp ce ne focalizăm pe disconfort și pe temele pe care le aven de rezolvat, repetând afirmații care descriu cât mai amanunțit disconfortul.
Citește mai mult...

 

Coerența inimă-creier - Dr. Adrian Alecu

Stiai ca inima are un creieras al ei propriu?

Cercetarile arata ca in interiorul inimii avem un grup de neuroni dispusi sub forma unei retele ca un creier mic-mic dar suficient incat sa fie responsabil de gestionarea instantanee a emotiilor, inainte ca creierul sa le afle.

S-a descoperit ca emotii care ne incarca, precum recunostinta, aprecierea, iubirea, curajul sunt manifestate la nivelul inimii si influenteaza imediat ritmul cardiac, producand modele coerente de frecventa pe care acesta le transmite creierului declansand apoi in corp procese regenerative si vindecatoare.
Citește mai mult...