Coronavirus

Actualizat 23.03.2020

Am primit foarte multe solicitari pentru a recomanda o atitudine preventiva si adjuvanta legat de infectia cu coronavirus.

Toate recomandarile oficiale privind igiena, izolarea, dezinfectia si toate celelalte trebuie respectate. Propunerile de mai jos nu inlocuiesc consultatia medicului sau tratamentul medicamentos recomandat de medic, insa este posibil sa fie de ajutor in paralel cu alte masuri. In general recomandarile de mai jos se adreseaza celor familiarizati cu homeopatia si cu modul de administrare a medicamentelor homeopatice, mai ales medicilor cu competenta in homeopatie si cursantilor de la cursurile de homeopatie.

Aceasta lista a fost elaborata pe baza informatiilor primite din China, India, Italia, America, Franta si alte tari, legat de posibilele simptome ale bolii. De fiecare data cand vor apare noi informatii vom actualiza aceasta lista. De asemena in masura timpului vom detalia, completa si rearanja informatiile.

Clinica Dr. Alecu

---------

Oscillococcinum, preventiv, 1/3 flacon de 2 ori pe saptamana la cei cu expunere redusa, izolati la domiciliu, 1/3 flacon pe zi la cei expusi, activi (personal medical, vanzatori, etc). Se va creste la 3x1/3 flacon pe zi in caz de raceala sau viroza. 

China Oficinalis CH15, (daca a inceput in China poate ca rezolvarea e tot in China...) - tuse sufocanta declansata la vorbit, inspiratie, miscare, senzatie de lipsa de aer cu senzatie de apasare pe piept, durere intre omoplati, expectoratie cu sange, anxietate, iritabilitate, slabiciune intensa, diaree nedureroasa epuizanta, greturi, 3x5 granule pe zi, sau din ora in ora in stari grave, epuizante.

Aconitum CH30, debut cu febra brusca inalta, mai ales seara, sau atac de panica cu frica de moarte, palpitatii, din sfert in sfert de ora in criza, sau 3x5 granule primele 2 zile de febra

Arsenicum Album CH15, diaree, greturi, indigestii, dureri in gat, friguri, anxietate pana la frica de moarte, tendinte paranoide, 3x5 granule pe zi sau mai des in situatii severe.

Smecta, se va asocia in caz diaree 3x1 plic pe zi.

Bryonia CH15, tuse seaca si senzatie de lipsa de aer agravate la miscare sau efort, 3x5 granule pe zi, sau mai des in situatii mai grave.

Phosphoricum Acidum CH15, stare letargica, lipsa de putere, lipsa de interes pentru orice activitate 3x5 granule.

Arnica CH15, dureri musculare, senzatie ca si cum ar fi batut, 3x5 granule pe zi sau mai des in stari grave.

Cactus CH9 sau CH15, senzatie de constrictie toracica, senzatie de strangere in piept cu lipsa de aer, 5 granule la 1-2-3 ore in functie de severitate.

Staphisagria CH15 , corespunde starii de acceptare a unei situatii aparent abuzive, unde e cazul de izolare la domicilii pe perioada indelungata, cate 5 granule pe zi sau mai des la nevoie.

Stannum Metallicum CH9 sau CH15, pentru senzatia de respiratie foarte dificila, lipsa de putere si slabiciune chiar si pentru efortul de a respira.

Antimonium Tartaricum CH15, corespunzator respiratiei foarte dificile datorata incarcarii alveolelor pulmonare. Stare de epuizare, plaman incarcat, din care se aud zgomote in timpul respiratiei (raluri sibilante, ronflante, buloase.