Estetica

Interesul pentru terapiile de înfrumuseţare este tot mai mare peste tot în lume, mai ales pentru cele cu efect de întinerire. În contextul în care preparatele sintetice cu efect artificial şi limitat în timp sunt controversate datorită efectelor secundare, cercetătorii se îndreaptă spre noi resurse care pot ajuta în întreţinerea sau reactivarea frumuseţii naturale. Astfel apare Medicina estetică biologică, o ramură bazată pe activarea naturală a propriilor resurse regenerative ale organismului.

Una din cele mai moderne proceduri ale medicinei estetice biologice este terapia PRP sau Platelet Rich Plasma, constând în infiltraţii locale cu un concentrat trombocitar preparat din sângele pacientului după o metodă de separare specifică.

Datorită provenienţei materialului injectat, dar şi efectului aşteptat, această terapie a fost răsfăţată cu denumiri exotice ca „terapia Dracula”, „terapia Vampir”, „Liftingul Vampirilor” sau „Plasmolifting”. Este o terapie după care multe personalităţi se dau în vânt, efectele fiind impresionante, cu mult deasupra costurilor, cu avantajul în plus al mecanismului de acţiune 100% natural şi fără riscuri.

Noutatea adusă de Clinica Dr. Alecu este îmbunătăţirea acestei terapii, prin combinarea cu ozonoterapia, cu procedura de microneedling, cu homeopatia şi gemoterapia, într-un protocol unic şi original, dar cu costuri mult mai accesibile.

Mecanismul de acţiune al preparatului trombocitar este bazat pe stimularea producţiei de colagen propriu, care ajută la vindecarea cicatricilor şi reduce ridurile. Trombocitele sunt bogate în diferiţi factori de creştere şi peptide active biologic care, injectate în locurile cu capacitate de regenerare scăzută, pot declanşa producţia locală de fibre, remodelarea matricii celulare, recrutarea de celule stem.

Pentru optimizarea distribuţiei uniforme pe piele a concentratului trombocitar activat cu ozon, în cabinetul nostru se combină terapia cu trombocite activate cu cea numită microneedling. Aceasta constă în utilizarea unui aparat special dotat cu o matrice de ace foarte subţiri, montate pe un cap mobil controlat de un sistem electronic. Acest aparat modern este capabil să producă mii de microperforaţii nedureroase în timp scurt prin mişcarea de translaţie, asigurând o distribuţie uniformă şi la adâncime controlată a preparatului trombocitar aplicat pe zona tratată.

Pacienţii care au beneficiat de astfel de terapii confirmă că procedurile nu sunt dureroase, iar anestezia locală nu este deloc necesară. Datorită administrării materialelor din propriile celule nu sunt prezente reacţii adverse sau de respingere.

În medicina estetică, indicaţiile principale ale tehnicii noastre constau în:

  • prevenirea îmbătrânirii tenului şi creşterea tonusului pielii
  • redarea strălucirii unui ten obosit
  • tratarea ridurilor mici şi de expresie
  • reducerea vergeturilor după scăderea bruscă în greutate
  • regenerarea rapidă a pielii după peelinguri cu laser sau chimice
  • tratamentul acneei şi reducerea cicatricilor post-acnee la adulţi şi adolescenţi
  • tratarea alopeciei prin regenerarea părului

Te invităm să încerci metoda noastră de înfrumusețare care folosește puterea propriului tău corp.

Dr. Adrian Alecu

Ne găsești aici:

Telefon: +40751540854

Str. Dr. C. Ciugudeanu nr. 2

Târgu-Mureș

Harta
Clic pe imagine pentru Harta Google

Indicații de orientare